Winnaars GT Academy bekend

Sony heeft dit jaar weer een GT Academy georganiseerd. Vorige week vonden de Benelux-finales van de GT Academy plaats op het circuit van Zolder. Hier is nu een video-impressie van verschenen.

Deze internationale zoektocht naar nieuw racetalent begon met een online kwalificatieronde, met wereldwijd meer dan 830.000 deelnemers die in Gran Turismo 5 hun beste tijden moesten laten zien. Tijdens de finale in Zolder moesten de overgebleven zes deelnemers zich niet alleen bewijzen achter de PlayStation, maar ook in een fysieke test en op het echte circuit in een Nissan 370Z.

De Nederlandse deelnemers Frank van Gasteren, Enrico Mele en Hani Al Sabti scoorden het beste op de verschillende onderdelen en plaatsten zich samen met de drie beste Belgen voor de internationale finale, die van 17-23 augustus plaatsvindt op het circuit van Silverstone in Engeland. De winnaar van de internationale finale wacht een professionele raceopleiding en een plaats in het Nissan GT Academy team tijden de 24-uurs race van Dubai.