[Groep A] Uitslag Tsjechië - Polen

Voor gastland Polen zit het Europees kampioenschap 2012 er na de eerste ronde al op. Het verloor vandaag met 1-0 van Tsjechië waardoor de Tsjechen naar de kwartfinales mogen.

Tsjechië begon de wedstrijd zonder gangmaker Rosicky, terwijl de Polen wisten dat ze moesten winnen om naar de kwartfinales te kunnen. In de openingsfase van de wedstrijd werden de Tsjechen dan ook overrompelt maar kwamen hier met veel geluk ongeschonden doorheen. Dudka, Obraniak, Lewansdowski, Boenisch en Polanski waren allemaal in het eerste kwartier gevaarlijk. Toen de Poolse storm halverwege de eerste helft ging liggen kwamen de Tsjechen onder de druk uit.

De tweede helft begon Tsjechië door de ontwikkelingen bij de andere wedstrijd, waar Griekenland op voorsprong was gekomen tegen Rusland, in de wetenschap dat een gelijkspel niet langer voldoende was. Hierdoor ontstond een wedstrijd waarin beide ploegen moesten winnen en de Tsjechen bleken duidelijk beter bestand tegen die druk. Tyton kon met een reflex op de kopbal van Sivok de thuisclub nog redden, een paar minuten later was het alsnog raak. Murawski leed duur balverlies waar de Tsjechen konden counteren, Jirácek kapte zijn man uit schoot de bal knap in de hoek.

De Polen wisten dat ze nu twee keer moesten scoren en gingen wanhopig op zoek naar de goal. Het slaagde er echter nauwelijks in spits Lewandowski te bereiken. Wasilewski was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging net over.

Teleurstelling bij Przemysław Tytoń na de uitschakeling van Polen (Foto: Pro Shots)