Koeman blij en trots na veiligstellen 'Europa'

Feyenoord heeft zich door de 4-1 zege op Heracles Almelo verzekerd van een rechtstreeks Europees ticket. De Rotterdammers spelen volgend seizoen op z'n minst in de Europa League. Een plaatsbewijs voor de Champions League ligt bovendien binnen handbereik. Maar Koeman is vooral blij dat Feyenoord hoe dan ook Europa ingaat.

"Blijdschap en trots; dat is wat er nu door me heen gaat", citeerde Voetbal International de coach. "Ik ben ontzettend trots op deze ploeg. Onze eerste doelstelling, Europees voetbal, is behaald. De weg was lang, maar erg mooi. Andere ploegen hebben het laten afweten en waren niet top", vervolgde Koeman.

"Wij, en Heerenveen trouwens ook, waren dat wel. Sterker nog, wij hebben nooit ergens een punt gestolen en zelfs een paar keer verloren in de slotminuut. We hadden dus misschien wel hoger kunnen staan." Koeman besloot met felicitaties aan landskampioen Ajax, dat zich via een 2-0 zege op VVV-Venlo officieel verzekerde van de titel. "Frank, geniet van de avond. In mijn ogen heeft De Boer met de dertien zeges op rij bewezen de verdiende kampioen en een goede coach te zijn."