'Grotendeels tevreden over Game of Thrones'

De schrijver van de boeken waarop de televisieserie Game of Thrones is gebaseerd, is 'grotendeels tevreden' over het verhaal in het gelijknamige rollenspel. Dat zegt George R.R. Martin in een interview met het gameweblog Joystiq.

Het verhaal van de game is geschreven door gamestudio Cynanide, maar de schrijver zelf was ook betrokken: hij zorgde ervoor dat niets in de game indruiste tegen het verhaal van zijn boeken. De game gaat over een avontuur dat gelijktijdig plaatsvindt met de verhalen in het bijna gelijknamige boek A Game of Thrones en de succesvolle televisieserie. "Dit geeft zowel de spelers van het spel als de makers meer vrijheid", zegt Martin tegen het weblog.

De schrijver heeft zich vooral beziggehouden met de consistentie van het spel. Hij lette niet alleen op het verhaal, maar ook op bijvoorbeeld het uiterlijk van de ridders van de Night's Watch en de wijze waarop de Lannisters zich gedragen.

Zowel de populaire televisieserie Game of Thrones als de boekenreeks A Song of Ice and Fire vertelt het verhaal van een koninkrijk waar een strijd om de macht plaatsvindt. Ondertussen lijken draken terug te komen en dreigt een bovennatuurlijk gevaar in het koude noorden van het rijk.

Elk seizoen van de televisieserie van betaalzender HBO omvat een boek. Zondag is het tweede seizoen van start gegaan, waarin onder anderen de Nederlandse actrice Carice van Houten een rol speelt. Het rollenspel rond Game of Thrones wordt in mei verwacht voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3.