Mojang en Bethesda leggen meningsverschil bij

Een meningsverschil rond het woord Scrolls is bijgelegd door de Zweedse gamestudio Mojang en gameuitgever Bethesda. Het nog te verschijnen kaartspel van Mojang mag Scrolls heten, maar de gamestudio behoudt niet de merknaam. Dat laat het Zweedse bedrijf weten.

Bethesda spande een rechtszaak aan waarin het Mojang wilde verbieden de merknaam Scrolls te gebruiken voor het nieuwe kaartspel. Bethesda bezit namelijk de rollenspelreeks The Elder Scrolls. Volgens de uitgeverij zou de titel Scrolls tot verwarring leiden.

"Mojang en Bethesda zijn weer vrienden", schrijft operationeel directeur Carl Manneh van Mojang in een statement. Volgens de topman van het Zweedse bedrijf ging dit voor Mojang niet om de registratie van de merknaam, maar om de mogelijkheid de naam Scrolls als titel te kunnen gebruiken.

Scrolls moet de tweede grote game van de gamestudio worden. Vorig jaar stond de nieuwbakken studio veelvuldig in de schijnwerpers dankzij het succes dat het heeft geboekt met de zolderkamerproductie Minecraft. Naar schatting heeft het bedrijf ruim zestig miljoen euro verdiend.


Mojang en Bethesda leggen meningsverschil bij (Foto: Novum)