Scholen verplichten aanschaf iPad

Ongeveer 800 leerlingen van het Sint-Pieterscollege en de Sint-Jozefshandelsschool in het Vlaamse Blankenberge dienen voor komend schooljaar verplicht een iPad te kopen. De Apple-tablet zal door de ouders betaald moeten worden. Dit meldt Tweakers.net zondag.

Vanaf september krijgen de scholen lessen waarbij de iPad wordt gebruikt. Zo zullen een aantal schoolboeken voortaan worden vervangen door iPad-applicaties, terwijl ook losse hulpmiddelen als een calculator niet langer nodig zijn, stellen de initiatiefnemers.

Eén school zegt met succes een proef te hebben gehouden met de tablet. Daaruit zou zijn gebleken dat leerlingen beter gemotiveerd zijn als zij met een iPad werken. Ook zouden de leerprestaties verbeteren als de tablet tijdens de lessen wordt benut.

De iPad kunnen ouders ook op afbetaling kopen: drie jaar lang moeten zij elke drie maanden een rekening van 40 euro betalen. Als de rekeningen zijn afbetaald, wordt de iPad eigendom van de leerling.

In Nederland wil het Tabor College in Hoorn brugklassers vanaf het schooljaar 2013/2014 een iPad verplicht laten aanschaffen. Ouders reageerden echter negatief, omdat de iPad veel duurder zou zijn dan Android-tablets. Ook wordt er geklaagd dat de iPad geen Flash-content kan tonen.