[Six Nations] Tweede winst voor Frankrijk

Frankrijk heeft hun tweede duel in de Six Nations winnend afgesloten. De Fransen waren in en tegen Schotland met 17-23 te sterk voor de thuisploeg. Door hun winst lijken ze nu samen met Wales de belangrijkste kandidaat op de eindzege.

Schotland kende een sterke start van het duel. Het kwam, nadat het eerst een penalty miste, na acht minuten op een 7-0 voorsprong nadat Stuart Hogg een try scoorde en Greig Laidlaw wel raad wist met de conversie. Een kleine twintig minuten later breidde Laidlaw de voorsprong verder uit door een penalty te verzilveren, maar daarna gaven de Schoten de voorsprong nog voor rust weg.

Amper twee minuten na de score van Laidlaw wist Frankrijk via Wesley Fofana een try te scoren, waarna Morgan Parra de conversie ook maakte. Ondanks dat de Fransen niet sterk speelden had het met een voorsprong kunnen gaan rusten. Parra wist een eerste penalty tussen de palen te werken, waarna hij een tweede miste. De ruststand was derhalve 10-10.

De Fransen kwamen na rust alsnog op voorsprong, doordat Parra weer een penalty wist te benutten. Het leek de Schotten niet te deren, want het kwam via een goede overname en een try van Lee Jones weer op voorsprong. Ook de conversie werd door Duncan Weir verzilverd.

Lang konden de Schotten niet genieten van de voorsprong. Slecht verdedigingswerk van de thuisploeg stond aan de basis van een nieuwe try van de Fransen via Maxime Medard. De conversie van weer Parra zorgde voor een 17-20 voorsprong met nog een kwart van de wedstrijd te gaan.

De Schotten probeerden de Fransen onder druk te zetten, maar een try zat er niet in. De Fransen wisten met een van hun kleine kansen wel raad en scoorde via Lionel Beauxis een drop-goal. De nummer twee van de wereld hield de Schotten daarna onder controle en haalden zo hun tweede zege van de Six Nations binnen.