La Ling legt zich niet neer bij uitspraak

Tscheu La Ling legt zich niet neer bij de uitspraak van de rechter in het kort geding tegen Steven ten Have. Dat heeft hij via zijn advocaat laten weten. Ling beweert dat de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax hem in verband heeft gebracht met omkoping. De rechter oordeelde woensdag echter dat daarvoor onvoldoende bewijs is.

De advocaat weet nog niet of hij hoger beroep aantekent of een bodemprocedure aanspant. Daarover wordt binnen vier weken een definitieve beslissing genomen. Ling eist rectificatie van Ten Have. Eventueel kan daar nog een schadevergoeding aan worden gekoppeld.

In de beroepszaak kunnen Ten Have en getuigen Johan Cruijff, Dick Schoenaker, Sjaak Swart en Keje Molenaar onder ede worden gehoord. Zij legden eerder al een schriftelijke verklaring af.

Ten Have zou de gewraakte uitspraken hebben gedaan tijdens een bijeenkomst met supporters en tijdens de ledenraad van Ajax. De rechter in kort geding oordeelde echter dat de oud-voetballer onvoldoende aannemelijk heeft kunnen maken dat Ten Have dat daadwerkelijk heeft gezegd. Hij kwam daarom niet eens toe aan de vraag of de uitspraken wel of niet onrechtmatig waren.

Het botert al langere tijd niet tussen Ling en Ten Have. Ling was in de ogen van Cruijff de beoogde algemene directeur van Ajax. De andere commissarissen, onder leiding van Ten Have, vinden echter dat de eigenaar van de Slowaakse voetbalclub AS Trencin niet over de vereiste capaciteiten beschikt.