Ecclestone: "F1 geen grote sport in VS"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt niet dat de Formule 1 in de Verenigde Staten een grote sport zal gaan worden. Volgend jaar keert de sport terug naar het land om een race te houden in Austin, Texas, waarna er in 2013 een wedstrijd in New Jersey bij komt.

"Als we veel meer races in Amerika zouden hebben en er meer televisie-aandacht zouden krijgen, zou de Formule 1 misschien wel een succes kunnen worden in de VS. Maar we hebben er straks maar twee races, terwijl Europa, dat ongeveer even groot is als dat land, veel meer races heeft. In Amerika wil men gelijk vanaf het eerste begin ook winst maken, maar het zal niet gemakkelijk voor ze worden om dat voor elkaar te krijgen," zei Ecclestone tegen Al Jazeera.

De Brit zei verder bezig te zijn met een mogelijke terugkeer van de Grand Prix van Zuid-Afrika op de kalender in 2013. De laatste keer dat de coureurs er raceten was in 1993. Verder zijn er plannen voor een Argentijnse Grand Prix en staat vanaf 2014 de Grand Prix van Rusland op het programma.