Torne PlayStation Vita Update in December

Sony heeft een update aangekondigd voor hun PlayStation 3 DVR kit Torne, voor de Japanse markt, waarmee je tv programma’s kunt opnemen. Met de update krijgt de Torne Vita ondersteuning, waardoor je de nieuwe handheld kunt gebruiken als afspeelapparaat.

De gratis update met versienummer 3.50, zorgt ervoor dat je via Torne videos kunt opslaan op de memory card van de Vita. Daarbij kun je de Vita gebruiken om lokaal via Torne programma’s te kijken, momenteel is dit ook mogelijk via de PSP. Of de Vita extra functies krijgt vergeleken met de PSP is nog onduidelijk, al benadrukt Sony wel de hogere resolutie van het Vita-scherm.

Net als de PSP kan de Vita via internet remote play gebruiken buiten het huis, maar Sony heeft bevestigd dat de Vita geen remote play ondersteund via 3G. In Japan staat de genoemde update gepland voor december, een exacte datum is echter niet gegeven. Of wij in Europa een dergelijke update kunnen verwachten voor PlayTV, de Europese variant van Torne, is nog niet bekend.