'Productie Doom 4 niet stilgelegd'

Update: Bethesda heeft het gerucht ontkend en meteen uit de wereld geholpen. Pete Hines van Bethesda antwoordde duidelijk en simpel: "complete bollocks. Games are done when they are done and no title under development at id has been postponed - indefinitely or otherwise."

Origineel bericht:

De productie van het horrorschietspel Doom 4 is voor onbepaalde tijd stilgelegd. Moederbedrijf Bethesda zou geen vertrouwen meer hebben in de directie van gamestudio id Software na de tegenvallende ontvangst van het schietspel Rage.

Dat schrijft het Amerikaanse gameweblog Kotaku op basis van anonieme bronnen binnen Bethesda. Doom 4 werd in mei 2008 aangekondigd. Todd Hollenshead, directeur van id Software, zei toen dat Doom in de genen zit van zijn bedrijf. Studiobaas John Carmack van id Software beloofde dat het horrorspel 'bloedmooi' zou worden.

Het laatste spel binnen de horrorserie is Doom 3 uit 2005. Deze schietgame was het vervolg op de eerste twee spellen, die begin jaren negentig een revolutie betekende in het schietspelgenre.


'Productie Doom 4 stilgelegd'