EA beseft nu pas de mogelijkheden van Wii U

John Riccitiello, CEO bij EA, is onder de indruk van de Wii U, volgens hem zorgt het scherm op de controle voor geheel nieuwe mogelijkheden en begint EA nu pas te beseffen wat er allemaal mogelijk is.

In een interview met Industry Gamers zegt Riccitiello dat de controller veel mogelijkheden biedt. "Het is een HD-platform en ik ben dol op de controller. Ik vind het cool, je hebt scherm in je hand en de tv voor je neus en hebt de volledige controle. Persoonlijk ben ik geen motion control-persoon, al zijn er een paar mooie ervaringen op Move en Kinect. Voor mij is het nog te onnauwkeurig. Ik wil dat het raak is als ik schiet en dat ik precisie voel als ik een bocht neem," zo vertelt hij. 

Riccitiello heeft nog altijd het liefst zijn analoogsticks en actieknoppen, maar de Wii U kan dit wel eens veranderen. Zo geeft hij enkele voorbeelden wat ze met de nieuwe controller kunnen "Ik kan een patroon tekenen bij Madden, ik kan tijdens het spelen van een FPS een airstrike oproepen via de het tweede scherm. Ik kan alle gedetailleerde controle over team plaatsen op het tweede scherm. Ik vind het altijd vervelend als ik het spel moet onderbreken om bijvoorbeeld een team te besturen, dat kan nu gewoon op de controller."

De EA topman vindt dat een tweede scherm echt toegevoegde waarde heeft en dat ze nu pas inzien wat ze er mee kunnen en volgens hem is dat heel veel. Wat EA ons allemaal gaat brengen op de Wii U weten op zijn vroegst pas volgend jaar.