Rune Factory voor het eerst op PlayStation 3

Gamers met een PlayStation 3 kunnen dit jaar voor het eerst een spel uit de serie Rune Factory spelen. Daarnaast wordt Rune Factory: Tides of Destiny ook gemaakt voor de Nintendo Wii. Dat heeft gamebedrijf Natsume dinsdag bekendgemaakt. De game is aangekondigd voor de Amerikaanse markt. Of het spel ook in Europa verschijnt, is onduidelijk.

Rune Factory combineert elementen van rollenspellen met de boerderijavonturen van Harvest Moon. In de nieuwe game zijn de zielen van hoofdpersonages Aden en Sonja gevangen in een lichaam. Daarnaast is het land waar de twee woonden op mysterieuze wijze veranderd. Het is aan de speler om Aden en Sonja te helpen.

Rune Factory: Tides of Destiny is sinds februari te koop in Japan. Storm loopt het niet. Van het rollenspelavontuur zijn naar schatting van VGchartz honderdduizend exemplaren verkocht verspreid over beide spelsystemen.

De laatste jaren verschijnt de serie in Nederland hoofdzakelijk op de Nintendo DS. Binnen de Nintendo DS-serie Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon zijn drie delen verschenen waarvan in totaal minder dan een miljoen exemplaren verkocht zijn.


Rune Factory voor het eerst op Playstation 3