'Veel ouderen alleen met Pasen'

Vier op de tien ouderen brengen de paasdagen alleen door. Terwijl veel Nederlanders erop uitgaan of samen brunchen, moeten veel 65-plussers alleen hun eitje opeten. Ook zijn er, in tegenstelling tot met Kerstmis, nauwelijks activiteiten voor eenzame ouderen. Dat blijkt uit een enquête van het Ouderenfonds.

Vooral 85-plussers zitten tijdens het komende paasweekeinde alleen thuis. Ook ouderen die geen of slechts één kind hebben, krijgen weinig aandacht met Pasen.

Opmerkelijk is dat ook ouderen met vier kinderen of meer vaak buiten de boot vallen. Van deze groep zit nog altijd een derde alleen thuis. Bij hen gaan de kinderen er vaak onderling van uit dat een van de broers of zussen wel op bezoek gaat.

Directeur Jan Romme van het Ouderenfonds noemt de uitkomsten van het onderzoek 'schrijnend', maar is er niet door verrast. Hij hoopt dat mensen door dit onderzoek sneller aan ouderen denken en even bellen, langsgaan of een kaartje sturen.

Romme kondigt aan voor volgend jaar meer aandacht te besteden aan het organiseren van activiteiten. Voor dit jaar gaat dat niet meer lukken.


Hoeven de bejaarden de eitjes tenminste niet te delen (Foto: Novum)