Vacature hint naar Alan Wake 2?

Alan Wake verscheen vorig jaar voor de Xbox 360. Ondanks goede reviewcijfers vielen de verkoopcijfers nogal tegen. Deze werden waarschijnlijk veroorzaakt doordat de game tegelijk uitkwam met Red Dead Redemption die veel Game of the Year 2010-awards binnen wist te slepen. Toch zullen we wellicht in de toekomst misschien terugkeren naar de wereld van Alan Wake.

Remedy Entertainment, de makers van Alan Wake, hebben namelijk een vacature uitstaan voor een senior level designer die zou gaan werken aan een "Well-balanced mix of compelling narrative and intense action". Daarnaast zou hij of zij goed moeten samenwerken met de designers en schrijvers om de game goed samen te laten vallen met het verhaal en de totale visie.

Natuurlijk kan de vacature ook voor andere games bedoeld zijn maar in het verleden heeft Remedy al eens aangegeven veel potentie te zien in de wereld van Alan Wake en ze een vervolg wel zouden zien zitten. Eerder ontstonden er door een vacature bij Remedy geruchten dat Alan Wake 2 wel eens gebruik zou kunnen maken van Kinect.

In Alan Wake speel je met Alan Wake die last heeft van een writer's block. Om meer inspiratie op te doen neemt zijn vrouw hem mee naar een idyllisch bergdorpje waar allemaal vreemde dingen gebeuren. Zijn vrouw verdwijnt en Alan Wake vindt gaandeweg pagina's van een zelf geschreven manuscript die de toekomst lijken te voorspellen.

Alan Wake