Brief aan ING-klanten over bonussen top

Ongeveer driehonderdduizend klanten van ING hebben zaterdag een brief ontvangen van de bank over de kwestie rond de bonussen voor de bestuursraad. In de brief wordt ingegaan op de beslissing toch af te zien van de bonussen, meldt een woordvoerder van de bank zaterdag.

De brief is verstuurd naar klanten die een persoonlijk adviseur hebben bij de ING. De affaire heeft de bank volgens de woordvoerder tientallen klanten gekost. "En elke klant is er een", aldus de zegsvrouw. ING heeft in totaal volgens haar 8,9 miljoen rekeninghouders.

Vorige week werd bekend dat bestuursvoorzitter Jan Hommen een jaarbonus van 1,25 miljoen euro zou krijgen boven op zijn vaste salaris van 1,35 miljoen euro. Ook de rest van het bestuur kreeg flinke bonussen van enkele tonnen, terwijl de bank nog niet alle staatssteun die ING wegens de financiële crisis had gekregen heeft terugbetaald. De kwestie leidde tot veel ophef.

Dinsdag schreef Hommen in de Volkskrant dat hij en zijn medebestuurders 'onvoldoende hebben ingeschat welk signaal van de beloning uitgaat naar de Nederlandse samenleving' en dat ze toch afzien van de bonussen.


Brief aan ING-klanten over bonussen top (Foto: Novum)