[Gerucht] Xbox 360-prijsverlaging op komst

Analist Michael Pachter verwacht een prijsverlaging voor de Xbox 360 in juni van dit jaar. Nintendo en Sony zullen daarna snel volgen met respectievelijk hun Wii en PlayStation 3. 

Hij denk dat alle drie fabrikanten winstgevend zijn met hun huidige prijzen voor hun core-modellen, maar zegt dat de huidige prijzen al zo'n achttien maanden stand houden, waarbij de kosten nog op een historisch hoogtepunt zitten, gezien hoe lang deze generatie al bestaat.

"We verwachten dat Microsoft een prijsverlaging aankondigt op de E3 van dit jaar en ook dat Sony en Nintendo snel volgen", zei hij in een onderzoeksverslag. Microsofts motion control-systeem, Kinect, heeft een leuke start met meer dan acht miljoen stuks verkocht in de eerste drie maanden. Sony doet het wat minder met hun Move, maar dat komt omdat het systeem inclusief een startersset vrij prijzig is.

"Wij geloven dat Microsoft in positie is om de prijzen te verlagen, en vermoeden dat het bedrijf in juni een prijsverlaging voor de console plus Kinect gaat aankondigen, zodat een set op de driehonderd dollar komt", voegt hij toe. Hij voorspelt ook dat tegen Kerstmis alle consoles vijftig dollar goedkoper zullen zijn.

Zou een prijsverlaging jou over de streep trekken?

Xbox 360