V.d. Laan voorkomt verkoop Ajax-shirt

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft voorkomen dat een T-shirt waarop Rotterdam wordt gebombardeerd met davidsterren in de officiële fanshop van Ajax wordt verkocht. De burgemeester is niet te spreken over het kledingstuk, meldt De Telegraaf maandag.

Het shirt is door supporters gemaakt voor de bekerfinale van Ajax in De Kuip in Rotterdam op 8 mei. Behalve vliegtuigen die Rotterdam met davidsterren bombarderen, staat er ook de tekst 'Aboutaleb, de Joden komen eraan' op.

Van der Laan vroeg zondag tijdens een bijeenkomst met Ajax-bestuurders te voorkomen dat het shirt in de supportersshop wordt verkocht. De T-shirts zouden op internet nog wel te koop zijn.

Update 14.37 uur
Het shirt is inmiddels niet meer online te zien op de site van de supportersclub AFCA en dus niet meer te koop via internet.

Update 15.20 uur
Vanwege enige onduidelijkheid over het bericht wil de redactie graag benadrukken dat AFCA niet de officiële supportersvereniging van Ajax is. AFCA verkoopt wel hun kleding vanuit de officiële fanshop.

Shirt
Het shirt dat van de site van de supportersvereniging is gehaald (Foto: AT5)