'Toekomst Secret Story hopeloos'

Fons van Westerloo, oprichter van SBS 6 en oud-directeur van RTL 4, denkt dat het niet meer goedkomt met de realityshow Secret Story. Het NET 5-programma kampt ondanks zware promotie met tegenvallende kijkcijfers. Dit zegt Van Westerloo zaterdag in een column voor omroep WNL.

"Secret Story, het nieuwe programma van NET 5, onderdeel van het SBS-concern, is een prachtig voorbeeld van een programma dat met veel poeha is neergezet en al na een week door het ijs dreigt te zakken", aldus Van Westerloo.

Als NET 5 zo luid aan de weg timmert, mag de zender verwachten dat ze bij lage kijkcijfers dubbel zo hard wordt aangepakt, zegt de tv-maker: "Billboards door het hele land, advertenties, voorprogramma's, aftellen naar de grote dag. Niets is zeker, maar de ervaring leert dat als dit soort programma's niet snel aanslaan de toekomst hopeloos is. En dan zit je er een tijdje aan vast, of je moet enorme kosten maken voor het afbreken van een dure studio, die wordt afgeschreven over vele, vele afleveringen. Het is voor de makers te hopen dat zoiets niet hoeft te gebeuren."

Volgens Van Westerloo zit SBS met de handen in het haar: "Bij SBS zijn ze nu echt de weg kwijt. Het is niet zo vreemd dat kranten en tijdschriften veel aandacht besteden aan de vrije val waarin de zender terecht is gekomen. Nu de commerciële klanten weer onderhandelen over hun contracten met omroepen voor 2011 merkt SBS natuurlijk dat ze niet staan te trappelen dezelfde voorwaarden te accepteren dan in de tijd dat het daar heel goed ging."

SBS Nederland wordt binnenkort verkocht. Onder meer De Telegraaf en John de Mol zijn in de race. "Na 28 februari weten wie van de vele belangstellenden in de race blijft om zich voor de zomer eigenaar van SBS te mogen noemen", besluit Van Westerloo.


Fons van Westerloo: 'Toekomst Secret Story hopeloos' (Foto: FOK!)