'Proef 130 km/u op acht snelwegen'

Automobilisten kunnen met een paar maanden niet op vier, maar op acht snelwegen het gaspedaal harder indrukken. Het kabinet wil ook op de A17, A32, A37 en A58 een proef met een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur.

Eerder lekte uit dat minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) wil dat er een proef met een hogere maximumsnelheid komt op delen van de A2, A6, A7 en A16. Uit de definitieve plannen blijkt volgens De Telegraaf dat er vanaf het voorjaar ook op delen van de A17, A32, A37 en A58 harder gereden mag worden.

De krant schrijft dat de plannen van de minister veel verder gaan dan uit een eerder concept zou blijken. Uiteindelijk moet de maximumsnelheid op tientallen trajecten omhoog naar 130 kilometer per uur.

Schultz van Haegen wil ervoor zorgen dat deze kabinetsperiode minimaal op een derde van de snelwegen een maximumsnelheid van 130 ingevoerd wordt. "Waar het kan, gaat het gebeuren."

Ook wil de minister de maximumsnelheid op wegen waar nu 100 gereden mag worden waar mogelijk opvoeren naar 120. "Het gaat mij om doorrijden."


'Proef 130 km/u op acht snelwegen' (Foto: Novum)