Scoutingleider cel in na ontucht met minderjarige

Een 42-jarige scoutingleider uit Loenen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien maanden voor het misbruiken van een minderjarige jongen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag bepaald. Ook acht de rechter hem schuldig aan het bezit van kinderporno en het vertonen van seksfilms aan drie scouts van onder de 16 jaar.

Volgens de rechter heeft de man op ernstige wijze de emotionele en lichamelijke integriteit van de jongen die hij misbruikte, geschonden. Ook heeft hij niet stilgestaan bij de impact die de films konden hebben op de minderjarige jongens.

De man kende zijn misbruikslachtoffer niet via de scouting. In de lente van vorig jaar haalde hij de jongen via internet over een afspraak met hem te maken om ontuchtige handelingen te plegen. De afspraak vond in juni plaats.

Om te voorkomen dat de man in herhaling valt, wordt de man na zijn gevangenisstraf verplicht behandeld. Ook mag hij drie jaar niet werken met minderjarigen, aansluiten bij een scoutinggroep of via internet contact zoeken met minderjarigen.

De rechter hield in zijn vonnis rekening met het feit dat de man voor het eerst in aanraking komt met justitie. Ook is hij gemotiveerd om zich te laten behandelen. Het Openbaar Ministerie had twee weken terug twintig maanden celstraf geëist.