Lens: "Ik had er nog twee moeten maken"

Jeremain Lens was vanmiddag belangrijk voor PSV met een doelpunt, maar na de zege op VVV-Venlo bleef hij kritisch. Lens verdubbelde na de de openingstreffer van Wilfred Bouma de voorsprong voor PSV in De Koel. Dankzij een doelpunt van Atiba Hutchinson liepen de Eindhovenaren uit naar een eenvoudige zege (0-3). Lens had liever gezien dat PSV de overmacht nog meer had uitgedrukt in de score. "Ik had er zeker nog twee moeten maken", zei de aanvaller tegen Eredivisie Live.

"We hebben nog wel meer kansen gehad om minimaal met 0-5 te winnen hier, maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld. We waren geduldig en lokten VVV bij balbezit naar voren om vervolgens gebruik te maken van de ruimte", aldus Lens, die de 0-2 met een zeer fraaie acrobatische actie langs VVV-doelman Kevin Begois schoot.

"Die zat er mooi in. Ik kon de bal maar op één manier nemen en dat pakte goed uit", besluit de buitenspeler. PSV behoudt door de zege de koppositie. De Eindhovenaren lopen bovendien uit op achtervolgers FC Groningen en Ajax. Nummer twee FC Twente blijft wel in het spoor. PSV heeft één punt voorsprong op de regerend landskampioen.