Zomer: ''Gestolen punt voor NAC''

N.E.C. Nijmegen verloor gisteravond in de slotseconden punten tegen NAC Breda. In de 94e minuut schampte Ramon Zomer een bal van invaller Marvin van der Pluim en werd het alsnog 2-2.

"Een hele vervelende situatie", aldus Zomer die naar eigen zeggen de bal in de draai wou blokken. "Ik schampte 'm en daardoor was Jasper (Cillessen, red.) kansloos." Zomer vond dat de lange bal van NAC eigenlijk niet had mogen komen. "Als team moet je daar volwassen in zijn en de bal de hoek in spelen", aldus de verdediger.

Zomer noemde het punt dat NAC in Nijmegen ophaalde "gestolen". "Het tempo ging iets omlaag en de tweede bal was iets vaker voor NAC, waardoor ze iets beter in hun spel kwamen. Maar over de hele wedstrijd gezien vind ik het een gestolen punt voor NAC."

De eerste helft was volgens Zomer misschien wel N.E.C.'s beste helft van het seizoen. Ook topscorer Björn Vleminckx zag in dat de Nijmegenaren bij rust de wedstrijd al beslist hadden kunnen hebben. "We waren misschien een beetje te nonchalant in de afronding'', aldus de Belgische spits tegenover de NOS. N.E.C. blijft ondanks het gelijkspel elfde op de ranglijst, maar ziet De Graafschap naderen tot één punt.