Van Nistelrooy: "Het waren vreemde dagen"

Ruud van Nistelrooy kijkt terug op een hectisch weekend. Real Madrid toonde opeens interesse in de spits, maar Hamburger SV wil hem niet laten gaan.

Volgens Voetbal International werd Van Nistelrooy vrijdag boos toen duidelijk werd dat Hamburger SV niet mee wilde werken. Een dag later maakte de routinier wel de winnende treffer tegen Schalke 04 (0-1). "Het waren vreemde dagen, waarin het moeilijk was je te concentreren. Er is veel gebeurd. Maar daar heb je mee om te gaan", zegt de topschutter in De Telegraaf.

"Er zijn al eerder topclubs uit Europa langs geweest, maar daar heb ik nog geen moment over na hoeven denken. Maar nu... Dit was voor mij ook een volkomen verrassing. En dat had ook wél impact, het doet van alles met je", gaat Van Nistelrooy verder. "Ik weet eigenlijk niet eens precies, wat ze met me voorhebben qua contract. Dat moet allemaal nog uitgewerkt worden."

"Het is een bizarre situatie. Ik heb een jaar geleden afscheid genomen. En nu doen ze alles om me terug te halen. Die club, met dié trainer, dan kan het niet anders dan dat je hoofd op hol slaat."

Van Nistelrooy speelde van medio 2006 tot en met januari 2010 bij Real Madrid, waarmee hij tweemaal kampioen werd.