Volendam verliest ongeslagen status

FC Volendam heeft maandagavond een dure nederlaag geleden. De nummer twee van de Jupiler League verloor op eigen veld van laagvlieger FC Emmen: 1-3.

De wedstrijd in Volendam werd al vroeg beslist. Binnen dertien minuten stonden de bezoekers al op een 2-0 voorsprong. Jeffrey de Visser en Guus de Vries tekenden voor de eerste twee treffers van de wedstrijd.

Na rust ging Volendam op zoek naar de gelijkmaker, maar deze kwam er niet. Sterker nog, Emmen kwam op 0-3. Hierbij hadden de Emmenaren wel hulp nodig van Henny Schilder die een eigen goal maakte. Invaller Jack Tuyp bepaalde de eindstand na een uur spelen op 1-3. Door de nederlaag blijft Volendam drie punten achter staan op koploper FC Zwolle. Die club won vrijdag al met 1-3 uit bij Go Ahead Eagles.