Ancelotti overweegt vertrek bij Chelsea

Chelsea-trainer Carlo Ancelotti overweegt de Engelse landskampioen te verlaten. De 51-jarige Italiaan vindt dat zijn gezag bij de club wordt ondermijnd. Zo is Ancelotti niet blij met de beslissing van eigenaar Roman Abramovic om assistent-trainer Ray Wilkins te vervangen door Michael Emenalo.

Ancelotti heeft zijn onvrede geuit bij de Engelse trainersvakbond. De coach dreigt naar eigen zeggen de controle over het team te verliezen. De 25-voudig international kijkt dan ook jaloers naar het functioneren van collega Sir Alex Ferguson bij rivaal Manchester United, dat zaterdag langszij kwam op de ranglijst. Beide ploegen delen de koppositie met 28 punten.

"Je kunt mijn positie niet vergelijken met Ferguson. Hij heeft totale controle over het team terwijl ik slechts verantwoordelijk ben voor het technische gedeelte", zegt Ancelotti.

Ancelotti is bij Chelsea bezig aan zijn tweede seizoen. Het eerste jaar was hij erg succesvol met het winnen van het landskampioenschap en de FA Cup. Deze voetbaljaargang waren de prestaties tot begin november uitstekend. De laatste weken verloren de Blues echter van Liverpool, Sunderland en Birmingham City.