Geen contactverbod voor Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries mag toch contact opnemen met de van moord verdachte Australiër Daniel R. Dat heeft een rechter in Perth in Australië maandag besloten, meldt De Vries op zijn website. R. wilde dat De Vries een contactverbod opgelegd zou krijgen, maar de rechter besloot anders.

De Vries werd op 20 augustus aangehouden toen hij R. een brief wilde overhandigen, maar verliet Australië snel na zijn vrijlating. Het contactverbod kan volgens de rechter niet worden opgelegd omdat De Vries en zijn team niet meer in het land zijn. Mochten De Vries en de zijnen weer contact opnemen met R. als zij weer in Australië zijn, kan alsnog een contactverbod worden uitgevaardigd.

R. wordt verdacht van de moord op de 23-jarige Nederlandse Mariska Mast twee jaar gelden in Honduras, maar heeft ontkend iets met de moord te maken te hebben.

Nadat de moordverdachte de politie had ingeschakeld weigerde de misdaadverslaggever weg te gaan, waarna hij werd gearresteerd. De Vries moet zich dinsdag voor dit incident verantwoorden voor de rechter. Het ziet ernaar uit dat De Vries niet in de rechtszaal zit.

Submitter:  Bron: Novum