Man eet eigen oma levend op

De 26-jarige Sergei Zhmaryov uit Simferopol is opgepakt na een gruwelijke daad. De Oekraïense computerprogrammeur wordt beschuldigd van het eten van zijn eigen grootmoeder. Het schokkendste is dat de zestigjarige vrouw nog leefde tijdens de schranspartij.

Volgens zijn buren is Zhmaryov een religieuze fanaticus. De politie is er dan ook zeker van dat het gruwelijke incident een rituele moord was. "Al die tijd was ze bij bewustzijn", laat de politie weten. "Ze probeerde telkens te ontsnappen en schreeuwde het uit."

Om haar te laten stoppen met schreeuwen, sneed de jongeman de tong van zijn oma af en at deze op. Oma Lydia, die haar kleinzoon verzorgde na de scheiding van zijn ouders, bezweek uiteindelijk aan haar verwondingen.

Om de kannibaal te arresteren, pompten agenten zijn huis vol met een verdovend gas. Tijdens zijn arrestatie droeg Zhmaryov slechts een onderbroek. Hij droeg een kruis en prevelde gebeden. De politie vermoedt dat hij bezig was met een perverse 'rouwdienst' voor zijn grootmoeder.

Korpschef Olga Kondrashova van de politie van Simferopol wil echter niet al te veel over de zaak kwijt. "We kunnen alleen bevestigen dat een 26-jarige man werd gearresteerd op verdenking van moord", verklaart ze. "Ik kan daaraan toevoegen dat deze moord werd gepleegd met een bijzondere wreedheid. We kunnen geen nadere gegevens verstrekken, in het belang van het onderzoek."