Ronaldinho ook gepasseerd door nieuwe bondscoach Brazilië

Volgende maand speelt de nationale ploeg van Brazilië een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Maicon, Lucio en Luís Fabiano krijgen rust en doen niet mee. Ronaldo, Ronaldinho en Adriano worden er ook buiten gelaten en kunnen waarschijnlijk niet rekenen op een (snelle) terugkeer bij de Seleçao.

Mano Menezes, de nieuwe bondscoach, maakte de voorlopige selectie van 24 spelers bekend tijdens een persconferentie. De keuzeheer gaf tegelijkertijd ook aan wat zijn doelstellingen voor de komende periode zijn. "Ik weet dat ik nu één van de belangrijkste functies van het land uitoefen. We hopen dat we aan een selectie kunnen werken die onze dromen en ambities op het veld kan verwezenlijken. Deze taak is moeiljk, maar we moeten er zeker van zijn dat we in ieder geval veel motivatie hebben om ervoor te gaan. Bedankt voor het vertrouwen."

Ricardo Teixeira, voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond, wenste de voormalige coach van Corinthians succes met zijn taak. "Ik hoef Mano niet meer voor te stellen. Iedereen kent zijn werk en de reden waarom we hem hebben gekozen als de nieuwe bondscoach. Hij is met ons overeengekomen over het vernieuwingsproject van de nationale ploeg. Ik wens hem hierbij veel geluk toe en ik garandeer hem dat hij in goede en slechte tijden kan rekenen op de steun van het bestuur."