Akon geeft kopiŽren Nederlands nummer toe

Maurice Huismans is een aardige smak geld rijker. De Nederlandse dj heeft zijn plagiaatzaak tegen Akon geschikt. Welk bedrag met het akkoord gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt.

Akon, bekend van nummers als 'Lonely' en 'The Sweet Escape', kopieerde dj Maurice's nummer 'Summerlove'. Met 'Right Now (Na Na Na)' scoorde Akon wereldwijd een hit. Anderhalf jaar geleden klaagde Huismans de Amerikaanse zanger aan wegens plagiaat, vorig jaar juli oordeelde Buma Stemra dat Akon het nummer van de Nederlander inderdaad kopieerde. Nu hebben ook de Amerikanen het plagiaat toegegeven.

"Ik ben erg blij met de uitspraak", reageert dj Maurice. "Vooral omdat veel mensen ons in het begin uitlachten en het aandachttrekkerij vonden." Hoe diep Akon in de buidel heeft moeten tasten voor de schikking laat Huismans in het midden. "'Right Now' is een grote hit in verschillende landen geweest en is in Amerika alleen al meer dan een miljoen keer gedownload." Wel verklapt de Nederlander dat 'alle partijen tevreden zijn met de uitkomst'.

Ondertussen heeft de volgende internationale artiest zich al gemeld bij dj Maurice. Pitbull, die hits scoorde als 'I Know You Want Me' en 'Hotel Room', gaat een nummer van Huismans van vocalen voorzien. 'Carnaval de Paris' zal te horen zijn op Pitbulls nieuwe plaat.

Akon geeft kopiëren Nederlands nummer toe
Akon geeft kopiëren Nederlands nummer toe (Foto: Novum)