Joran klaagt advocaat aan

Joran van der Sloot heeft zijn advocate, die hem bijstond bij zijn bekentenis van de moord op Stephany Flores tijdens een politieverhoor, aangeklaagd. Dat heeft zijn huidige advocaat Maximo Altez bekendgemaakt. Hij diende vrijdag de aanklacht in tegen de advocate Luz Romero Chinchay.

Chinchay heeft Van der Sloot volgens Altez niet op de juiste manier bijgestaan en wordt verdacht van machtsmisbruik en samenzwering. Volgens Altez deed Chinchay zich voor als een advocaat die Van der Sloot door de staat was toegewezen, terwijl zij eigenlijk een privé advocaat is. Altez wil weten wie haar heeft betaald.

Volgens de Peruaanse wet wordt een verdachte die zich niet zelf door een advocaat laat bijstaan, een advocaat toegewezen van het ministerie van justitie. Chinchay staat volgens Altez niet op een lijst met advocaten van het ministerie. Ook de politiechef Miguel Canella, die het verhoor leidde, is door Altez aangeklaagd.

Een Peruaanse rechter verwierp vorige week vrijdag de claim van Van der Sloot die zegt dat zijn aanvankelijke bekentenis onder druk werd gedaan. Van der Sloot zou 7 juni de moord op Flores in een hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima hebben bekend. Als hij wordt veroordeeld, ziet hij een celstraf van tussen de 15 en 35 jaar tegemoet.

Joran klaagt advocaat aan
Joran klaagt advocaat aan