Fable 3 komt ook in losse hoofdstukken

Peter Molyneux heeft vandaag op de GameHorizon Conference gesproken en heeft aangegeven dat vanwege het succes van de manier van aanbieden van Fable 2 dit ook herhaald zal gaan worden in Fable 3. Fable 2 was na de winkelrelease ook te downloaden in losse hoofdstukken of als een geheel.

Molyneux heeft niet gezegd wanneer de hoofdstukken uitgebracht zullen gaan worden maar het zal snel na de winkelversie zijn. Als Fable 3 in de winkel ligt zullen we vlak daarna ook de game kunnen downloaden. Het eerste hoofdstuk, dat ongeveer een uur te spelen is zal dan gratis zijn. Molyneux legt uit dat spelers na het hoofdstuk een bericht in beeld krijgen waarin ze bedankt worden voor het spelen. Hier komt ook te staan dat je het volgende hoofdstuk kan kopen voor een klein bedrag of als het spel je bevalt je in één keer het hele spel kan kopen. Mocht je dit willen dan kan je met een druk op de knop dit doen en gewoon verder spelen.

Molyneux geeft aan dat het concept van losse hoofdstukken bij Fable 2 een succes was, het eerste hoofdstuk is namelijk 1.6 miljoen keer gedownload en heeft negen maanden na de release zo'n $15 miljoen in het laadje gebracht. Molyneux is er daarom ook van overtuigd dat deze manier van hoofdstukken aanbieden beter is dan simpelweg een demo.

Molyneux geeft ook nog eens aan dat ze richten op vijf miljoen verkochte games, of een winst van $150 miljoen. Dit is nodig om de serie levendig te houden, anders zal deze vast in de vergetelheid raken.

Fable 3 staat gepland voor een release op 26 oktober 2010 voor de PC en Xbox 360

Fable 3