15e Graspop warm maar zeer geslaagd

De vijftiende editie van Graspop Metal Meeting in het Belgische Dessel is zeer goed verlopen. Het festival trok zo'n 130.000 bezoekers verspreid over drie dagen. De festivalgangers konden genieten van bands als Slayer, Motörhead, Aerosmith, Sabaton, Airbourne, Slash, Soulfly, Amon Amarth en Kiss. In totaal traden zo'n 75 bands op.

In het afgelopen weekeinde heeft zich alleen op de vrijdag een incident met een gasfles voorgedaan. De fles van ongeveer een kilo ontplofte omdat deze niet goed aangesloten was, waardoor een vlam in de fles sloeg en deze ontplofte. Twee personen raakten hierbij zwaargewond. Een van hen heeft zware inwendige brandwonden opgelopen aan de luchtpijp. De andere liep zware brandwonden aan zijn arm op. Beiden zijn overgebracht naar het brandwondencentrum in Leuven en zijn buiten levensgevaar.

De brandweer moest er ook nog aan te pas komen om het publiek af te koelen. Door het warme weer raakten veel mensen oververhit. De frisdrank- en fruitkraampjes draaiden overuren door het warme weer. Uiteraard vloeide ook het bier rijkelijk.

Maandag zullen de laatste festivalgangers de Graspopcamping verlaten en terugkeren naar huis. Velen van hen zullen zich in moeten smeren met aftersun, omdat ze zo rood zijn als een krab. Maar voor de geweldige bands die de afgelopen dagen opgetreden hebben, hebben de vele metalheads dit graag over.