Meer informatie over Gran Turismo 5

Het heeft even geduurd, nou ja, even, maar tijdens de E3 beurs zijn er veel meer feiten van Gran Turismo 5 bekend geraakt. Gran Turismo 5 zal meer dan duizend auto's van wereldbekende merken hebben en meer dan twintig tracks met meer dan zeventig variaties bevatten. Deze tracks wisselen van de bekende racecircuits, stadsraces, naar ook andere omgevingen, zoals de woestijn.

Het spel zal ook tijdens botsingen schade oplopen, en deze zal realistisch berekend worden, door middel van de snelheid en plek waar de auto geraakt is. Spelers kunnen met zestien spelers online racen, al zijn er ook speciale online multiplayermodus die 32 spelers ondersteunen. Communicatie kan door middel van tekst invoeren, maar natuurlijk ook door gebruik van je headset, wat ons wat makkelijker lijkt rijden.

Wat meer informatie over Gran Turismo 5:

  • Verschillende racetypes, zoals NASCAR, rally en Super GT.
  • Two-player splitscreen
  • Carriere modus is terug met een volledige kaart van de wereld, licenties met dealers, tuning van je auto's en meer.
  • Laat je rijkunsten zien in License Test of race voor punten in Championship modus.
  • Gran Turismo TV Video geeft spelers toegang tot een online museum vol grote historische motorsportevenementen (zowel HD en SD kwaliteit) via PSN. Deze zijn dan te delen met Gran Turismo op de PSP.
  • De fotomodus en het fotoalbum stellen spelers in staat hun favoriete momenten vast te leggen in allerlei cameraposities en te delen. Het online fotoalbum kan ook gedeeld worden en spelers kunnen hun favoriete replays uploaden naar Youtube.
  • Muziek, die opgeslagen is op de PS3 kan de speler gebruiken tijdens de races.
  • Spelers die een Gran Turismo PSP en Gran Turismo 5 Prologue hebben, kunnen hun vrijgespeelde auto's overzetten naar de garage van Gran Turismo 5 om in arcademodus te kunnen racen.

 

Gran Turismo 5 zal vijf november in Amerika uitgebracht worden Een Europese datum is helaas nog niet bekend. Hier beneden nog wat nieuwe screenshots om het wachten maar weer wat dragelijker te maken.

GT 5GT 5