Wilders: 'ik pleeg geen kiezersbedrog'

PVV-leider Geert Wilders spreekt tegen dat hij kiezersbedrog pleegt door zijn enige breekpunt, dat de AOW-leeftijd 65 moet blijven, direct na de verkiezingen te laten vallen. Hij wil dolgraag regeren en dan is het volgens hem nodig compromissen te sluiten.

Wilders zegt ervoor te blijven knokken dat de AOW op 65 blijft en stelt dat er financieel en arbeidstechnisch alternatieven zijn voor een verhoging van die leeftijd. Maar als de PVV koste wat het kost vasthoudt aan het eerder geformuleerde breekpunt, veroordeelt de partij zichzelf tot de oppositie.

Het kan volgens Wilders niet zo zijn dat de PVV alleen om dat punt eventuele samenwerking in een kabinet met VVD en CDA voorbij laat gaan en daarmee ook de mogelijkheden om de criminaliteit aan te pakken, de immigratie te beperken en de zorg te verbeteren. "Als we dat voor elkaar willen krijgen, dan moet je over je schaduw heenstappen", aldus Wilders.

Ondanks dat Wilders nu beweert dat hij geen kiezersbedrog pleegt, spreekt hij zichzelf wel erg tegen. In een interview met Paul Witteman, wat het slotdebat had moeten zijn, heeft de 'Blonde God', zoals Wilders door enkele FOK!'ers wordt genoemd, zelf gezegd dat het laten vallen van zijn breekpunt kiezersbedrog zou zijn.


Wilders noemt zijn eigen draaien 'kiezersbedrog'