Fors meer asfalt bij Assen

De verdubbeling van de N33 tussen Assen en het Groningse Zuidbroek is een kwestie van tijd. Zaterdag werd een convenant getekend over het ontwerp en de financiering van de 37 kilometer extra asfalt. Het budget bedraagt 186 miljoen euro. De werkzaamheden kunnen volgend jaar beginnen en zijn naar verwachting in 2014 afgerond.

Dat meldt minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA), die het convenant tekende met de Drentse gedeputeerde Rob Bats. Naast de verdubbeling worden de knooppunten bij Assen en Zuidbroek aangepakt, net als het verkeersplein bij Gieten.

Ook in Friesland kan de schop in de grond, nadat zaterdag bestuurlijke overeenkomsten werden getekend. Er wordt ruim 450 miljoen euro gestoken in onder meer knooppunt Joure, de verdieping van de N31 bij Harlingen en de Haak om Leeuwarden. Het geld was vrijgekomen omdat de Zuiderzeelijn niet doorgaat.

"Deze wegenprojecten zijn van groot economisch belang voor het hele Noorden. Nu kunnen we echt los", jubelt de Friese gedeputeerde Piet Adema. "Deze overeenkomsten bieden ons de mogelijkheid om de uitvoering zo te organiseren dat het Friese bedrijfsleven hier volop aan mee kan doen."