Star Wars: TOR gaat naar Hoth

Snijdend koude wind, witte vlakten zo ver het oog reikt en Tauntaun's als vervoer. Hoth is de volgende planeet waar je naartoe kan gaan in Star Wars: The Old Republic. Tig jaar voordat The Empire en The Rebel Alliance het uitvechten, zal ook deze planeet het toneel zijn van conflict.

In The Great War, dat kort voor de gebeurtenissen van The Old Republic heeft plaatsgevonden, is Hoth veranderd in een groot kerkhof waar de meest geavanceerde schepen zijn neergestort. Beide strijdende partijen hadden geen tijd om de soms prototype schepen te bergen, en piraten zien daarom hun kans schoon om de planeet te plunderen van zijn schatten aan technologie. Sinds het Verdrag van Coruscant komen beide partijen in relatieve vrede terug, maar of dat zo vredig blijft is de vraag.

De MMO zou in de lente van 2011 uit moeten komen. EA hoopt zo'n miljoen spelers aan te trekken en er zijn al verschillende klassen bekend gemaakt, waaronder de premiejagers, jedi en sith. Ze hebben hoog ingezet op verhalende gameplay, en je keuzes zouden belangrijk zijn voor het verloop van het spel.

Hoth SWTOR