Nintendo 3DS roept piraterij halt toe

De huidige Nintendo DS wordt geteisterd door piraterij. De software-verkopen zijn ingestort doordat het merendeel van de 'consumenten' hun games illegaal spelen door middel van de beruchte R4-chip. Deze chip stelt gamers in staat - zonder enige modificatie van de DS - illegaal games te downloaden van het internet, om deze vervolgens op de DS te spelen.

In een interview met Forbes laat Nintendo baas Satoru Iwata zich uit over het spelen van illegale games. "We vrezen dat de tendens is te denken dat betalen voor software nutteloos is geworden," zegt hij somber. "We hebben een sterk crisisgevoel over dit probleem."

Het spreekt voor zich dat Nintendo alles op alles zet om deze praktijken een halt toe te roepen. Tot dusver zijn ze hierin weinig succesvol, maar met de komst van de Nintendo 3DS lijkt hier dan eindelijk verandering in te komen. Deze nieuwste telg uit de DS-serie zal namelijk worden uitgerust met technologie die het spelen van illegale games bemoeilijkt.

Over de inhoudelijke aspecten van deze beveiliging doet Iwata niks uit de doeken. Volgens hem zou dergelijke informatie waardevolle hints bevatten voor kwaadwillenden.