Fer: "Ik ben niet bang voor Ajax"

Zondag a.s. wordt de eerste wedstrijd in de bekerfinale afgewerkt. In de Amsterdam ArenA kruisen Ajax en Feyenoord de degens. Een week later wordt de tweede wedstrijd gespeeld. Dan is de plaats van handeling De Kuip, de thuishaven van de Rotterdammers.

Leroy Fer keek in Voetbal International vooruit op het tweeluik met Ajax en vindt het vooral erg jammer dat er twee wedstrijden gespeeld moeten worden. "Het is een nederlaag voor het Nederlandse voetbal dat wij niet één finale tegen Ajax kunnen spelen. Zo'n wedstrijd hoort een feest te zijn, met een volle Kuip en supporters van Feyenoord én Ajax, maar dat kan blijkbaar niet. De fans haten elkaar, de rivaliteit is te groot. Ik weet niet of twee keer spelen de juiste beslissing is. Voordeel is een volle Kuip, maar nadeel is dat we twee zware wedstrijden spelen. Ajax heeft gewoon een goede ploeg."

De 20-jarige speler verwacht hoe dan ook veel van de beladen wedstrijd. "Wij gaan komende zondag eerst naar Ajax, dus moeten een goed resultaat halen om basis te leggen voor de return. Natuurlijk is het moeilijk, maar niet onmogelijk. Mensen die zeggen dat we kansloos zijn hebben geen gelijk. In de competitie waren we in Amsterdam kansloos (5-1, red.), maar thuis hadden we kunnen winnen (1-1, red.). Sindsdien zijn we erg gegroeid. Kijk maar naar hoe we twee keer in Eindhoven tegen PSV speelden. Dat vond ik heel volwassen. Daarom ben ik niet bang voor Ajax, ook niet over twee wedstrijden."