Ajax deelt geen premies uit aan NAC

Ajax gaat geen premies uitdelen aan spelers van NAC Breda. Dat heeft algemeen directeur van de Amsterdamse club Rik van den Boog aangegeven. Als FC Twente punten verspeelt tegen NAC en Ajax wint van NEC dan zijn de Amsterdammers kampioen. "Wat spelers of sponsors doen, weet ik niet. Maar wij loven geen premies uit", zegt Van den Boog tegen De Telegraaf.

NAC trainer-Robert Maaskant ziet winstpremies graag tegemoet als zijn ploeg volgende week van FC Twente wint. "Met voetballen verdienen we ons brood. Vergeet niet dat we profs zijn", zegt de trainer tegen BN/De Stem.

De afgelopen dagen werd veel gesproken over winstpremies voor de tegenstanders van de mogelijke kampioenen. FC Twente laat ook weten geen premies uit te delen aan NEC als de Nijmegenaren weten te winnen van Ajax.

Voor NAC tellen niet alleen eventuele premies tegen FC Twente. Als de Bredanaren weten te winnen, behalen ze de play-offs voor een Europa League-ticket. Als er dan ook nog eens een winstpremie van Ajax bijkomt is dat mooi meegenomen, maar het is voor hen geen hoofdzaak.