Munsterman: "Hier verrijst een stabiele topclub"

FC Twente is groeiende en werkt volgend jaar met een begroting van 36 miljoen euro, zonder Europese inkomsten. "Die brengen ons weer wat verder. En volgend jaar zakken we niet terug, hè, dat zeg ik nu al. De groei hier zet zich voort", zegt de voorzitter van FC Twente, Joop Munsterman, in het Algemeen Dagblad.

"Dit seizoen is een etappe in een hele ontwikkeling", aldus Munsterman. "Hier verrijst een stabiele topclub. Provinciaal? Dat vind ik een rotwoord. Kijk over de grenzen. Amsterdam en Rotterdam liggen misschien wel verder van de grote wereld verwijderd dan Enschede. Het is 2010, grenzen zijn relatief", spreekt een strategisch topman.

Wil je Munsterman boos hebben dan moet  je de vraag stellen of FC Twente überhaupt wel iets in de Champions League te zoeken heeft. "Houd op. Heeft Ajax daar meer te zoeken dan? Wanneer is dat gebleken? Moet al even geleden zijn, toch?", countert Munsterman.

Munsterman durft niet te zeggen of de groei leidt tot een landstitel. "Ik spreek dat woord het liefst niet uit. En als we het halen, ga ik bij de huldiging achteraan staan. Let maar op. Twee biertjes zal ik drinken, hooguit, anders word ik dronken. En we moeten verder, hè", besluit de ambitieuze voorzitter.