Mysterie Brabantse 'chemtrails' opgelost

Het mysterie rond de bijzondere vliegtuigstrepen boven Brabant van afgelopen vrijdag lijkt te zijn opgehelderd. Volgens insiders zouden de zogeheten contrails zijn veroorzaakt door een vliegtuig van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) en de TU Delft.

"Ha, wat ontzettend mooi! Ik heb afgelopen maandag zelf in het vliegtuig gezeten dat dit heeft veroorzaakt" laat ene Spinaze in een reactie op Nujij.nl weten. "Voor mn studie (lucht en ruimtevaarttechniek, Delft) zijn de 3e jaars vliegproeven bezig. Stijgen we vanaf Rotterdam Airport op, en vliegen we richting Nijmegen. Ondertussen doen we een aantal proefjes, waaronder de eigenmotions van een vliegtuig."

"Zo'n eigenmotion levert dergelijke, cirkelvormige banen op. Dat is het geval wanneer er een kleine zijwaardse input aan de stick wordt gegeven, waardoor een kleine rolluitslag ontstaat. Omdat een vliegtuig niet stabiel is in roll-direction, zal de rollhoek alleen maar toenemen, en het vliegtuig in 'spiraalvorm' afdalen (wat dus in de afbeelding te zien is), todat de piloot ingrijpt."

Vele believers waren bang dat de overheid bezig was de bevolking te beïnvloeden met zogeheten chemtrails. Vooral het feit dat er direct na de verschijningen ook militaire vliegtuigen werden waargenomen, vergrootte de angst. Ook dit mysterie is inmiddels opgehelderd, de Koninklijke Luchtmacht hield vrijdag oefeningen boven het gebied.

De komende week zullen waarschijnlijk nog vele meldingen binnenkomen over dergelijke trails. De testvluchten zijn namelijk vorige week begonnen, en zullen ook nog de hele komende week in beslagnemen. Dat ze juist boven Brabant worden waargenomen is niet zo vreemd, want de vluchten vinden boven het gebied tussen Nijmegen en Rotterdam Airport plaats.

PH-LAB
De PH-LAB, het vliegtuig dat de 'chemtrails'heeft veroorzaakt.