Pechtold kandidaat-lijsttrekker D66

De huidige partijleider van D66 Alexander Pechtold wil ook bij de komende Tweede Kamerverkiezingen de kar van zijn partij trekken. Dat heeft Pechtold vandaag bekendgemaakt op een partijbijeenkomst in Utrecht.

Pechtold was bij de vorige Kamerverkiezingen van November 2006 voor het eerst lijsttrekker van D66. Sindsdien leidt hij de fractie van D66 in de Tweede Kamer. "Ik heb de ambitie onze verdrievoudiging bij de Europese verkiezingen en de verviervoudiging in de gemeenten op 9 juni een passend vervolg te geven", zei hij vandaag.

De politicus ziet voor Nederland voor de komende jaren twee uitdagingen: een gepolariseerd land verbinden en op een verantwoorde manier de staatsschuld terugdringen. "Dat vraagt om bindend leiderschap, om politici die keuzes durven te maken en om partijen die een weloverwogen plan voor de toekomst hebben."

Tot overmorgen kunnen mensen zich kandidaat stellen voor het lijsttrekkerschap van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen. De leden bepalen uiteindelijk wie de lijsttrekker wordt.