Velthuizen kijkt uit naar stapje hoger

Piet Velthuizen is bij Vitesse de eerste keus onder de lat. De derde doelman van het Nederlands elftal is tevreden over zijn ontwikkeling en wil graag de volgende stap zetten.

Bij Vitesse kan hij de laatste tijd regelmatig vissen. Het loopt niet bij de club uit Arnhem. Ondanks dat weet Velthuizen dat hij goed bezig is. Hij wordt namelijk niet voor niets opgeroepen voor het Nederlands elftal. "Dat is een teken dat ik goed bezig ben", zegt hij tegenover Voetbal International.

"Bovendien helpt het in mijn ambities. Ook ik kijk uit naar een stapje hoger. Ik keep een goed seizoen, het is aan andere teams te beoordelen of het voldoende is."

Over de huidige vorm van Vitesse zegt Velthuizen het volgende: "Ik word er moedeloos van. Wekelijks geven we de punten op een schandalige manier weg. Het is toch belachelijk hoe we ons voor het thuispubliek te kijk laten zetten? Eerst vorige week tegen Ajax, nu weer dit. We moesten eens goed bij elkaar gaan zitten om een oplossing te vinden, want ons programma is nog ontzettend zwaar."