Klien hoopt nog op F1-stoeltje

Christian Klien is nog steeds in onderhandeling over een Formule 1-stoeltje voor dit seizoen. De Oostenrijker leek goede papieren te hebben om bij Sauber in te mogen stappen, maar die renstal koos voor Kamui Kobayashi en Pedro de la Rosa. De enige vacante posities zijn nog bij Campos Meta en US F1.

"Zo lang er stoeltjes in de F1 beschikbaar zijn zal ik er voor gaan," zei Klien. "Ik was er dichtbij bij Sauber en Renault. Bij beide teams was ik nog op de dag voor de bekendmaking in de running. Gedurende de winter vonden er onvoorziene veranderingen plaats in de leiding en in de structuren van teams en dat was niet voordelig voor mij."

De 27-jarige Klien reed tussen 2004 en 2006 46 Grands Prix voor Jaguar en Red Bull Racing voordat hij testcoureur van Honda en BMW Sauber werd. De afgelopen twee jaar reed hij in de sportscars voor Peugeot, maar voor 2010 is dit geen optie. Hij heeft alle kaarten op de Formule 1 gezet en omdat de Grand Prix van Canada overlapt met de 24 uur van Le Mans is, mocht hij geen racestoeltje krijgen, er nog slechts hoop op een testzitje in de F1.