Gesprek met Indiase seksslavin roert Yolanthe

Het bezoek dat Yolanthe Cabau van Kasbergen onlangs aan India bracht maakte diepe indruk op de presentatrice. Yolanthe vloog voor haar stichting Stop Kindermisbruik naar het land om het leven van minderjarige prostituees in beeld te brengen. Bij het zien van de schrijnende situatie waarin de meisjes gedwongen leven stortte haar wereld even in.

"Je kijkt zo'n klein meisje van negen jaar aan. En die vertelt bijvoorbeeld dat ze haar zusje is verloren. Dat die voor haar eigen ogen is vermoord om haar bang te maken, zodat ze blijft meewerken aan die verkrachtingen", vertelt Yolanthe aan Novum Nieuws over haar reis. "Dan breekt je hart. Je wereld stort dan echt even in."

De 24-jarige Yolanthe richtte haar stichting drie jaar geleden op. Ze hoopt met haar bekendheid aandacht te kunnen geven aan kindermisbruik in Aziatische landen. Ook zamelt de stichting geld in voor het bouwen van opvanghuizen voor de meisjes die gered zijn.

"We hebben ook meisjes bezocht die al bevrijd zijn en weer vol moed in het leven staan. Ze kunnen yogalessen volgen, dansen, leren koken of tekenen. Die meisjes kunnen weer terug naar hun ouders of nog een paar jaar blijven tot ze op eigen benen kunnen staan", vertelt Yolanthe.

Yolanthe
Yolanthe in India (Foto: Novum)