Aan dood ontsnapt bij lawinepijl (foto's)

Vanmiddag ben ik aan de dood ontsnapt of in ieder geval ernstige verminking door een lawinepijl. Precies om 16.00 uur ontplofte er (naar vermoeden) een lawinepijl in mijn achtertuin.

Een minuut of tien eerder had ik de gordijnen dichtgedaan van mijn raam naar de achtertuin en -deur. Niet veel later hoorde ik ineens het gesis van vuurwerk. Het klonk alsof een pijl een uitweg zocht en niet vond. Wat volgde was een vuurbal, een keiharde knal en daarna glasgerinkel. De binnenste ruit van mijn achterdeur was eruit geknald. Dankzij mijn gordijnen vloog het glas niet de kamer door, waar ik (met mijn gezicht naar de achterdeur) aan het internetten was aan de eettafel.

Aangezien mijn tuin zich bevindt in een binnenplaats van tuinen die niet vrij toegankelijk is en ik ook mijn buren niet verdenk van opzet neem ik aan dat het om een verdwaalde lawinepijl gaat. De overbuurman zag de ontploffing vanuit zijn slaapkamer en zag ook een enorme vuurbal. Aan dit youtubefilmpje zie je de impact van een lawinepijl die ontploft op de grond. Lees hier over de gevaren van lawinepijlen. Hieronder de foto's van de schade.Glas op de mat dankzij het gordijn.En niet zo heel kleine scherven ook.Buitenruit is nog heel, binnenruit volledig stuk.Je zou maar net even een koud biertje pakken.In het midden de eettafel met laptop waaraan ik zat te FOK!ken.