"Tour 2010 ga ik mogelijk niet winnen"

De winnaar van de Tour de France van 2009 Alberto Contador heeft zich alvast ingedekt voor het geval dat hij de Tour volgend jaar niet op zijn naam zal schrijven. De Spaanse Astana-renner raakte bijna zijn gehele ploeg kwijt aan RadioShack en heeft daarvoor weinig goede teamgenoten teruggekregen.

"Ik ben realistisch en ik weet dat ik een zwakker team heb dan voorgaande jaren," zei Contador vandaag in Marca. "Het is daarom aan ons om hard te werken en zeer gemotiveerd te zijn, zodat we kunnen bereiken wat we willen. Ik weet dat het een moeilijk jaar wordt. Het is mogelijk dat ik de Tour niet win, zelfs als ik in topvorm ben."

"Iedereen zal zich op mij focussen en ook mijn concurrenten weten dat mijn ploeg is veranderd ten opzichte van afgelopen seizoen." Contador doelt hiermee op het vertrek van vele goede renners van Astana naar andere ploegen. Dit was mede te wijten aan de financiële problemen bij de equipe. El Pistolero blijft ondanks alles wel bij de Kazachse formatie actief.

"We moeten eerst maar eens kijken hoe het gaat lopen bij Astana. Het zou een geweldige ploeg kunnen zijn en misschien besluit ik wel te blijven," meldde Contador over zijn toekomst. "Een overstap naar een andere ploeg of het starten van een eigen team sluit ik ook niet uit."