Papadopulos: "Ik had een penalty moeten hebben"

SC Heerenveen speelde gisteravond in Lissabon met 1-1 gelijk tegen Sporting. Volgens aanvaller Michal Papadopulos een terechte uitslag, al had Heerenveen in zijn ogen een strafschop moeten krijgen.

"In de tweede helft kreeg ik een vrije kans. Op het moment dat ik uit wilde halen kreeg ik een duw. Het was een geheide strafschop, anders was het zeker een doelpunt geweest", aldus de Tsjech op de officiële website van de Friese club. "Na de wedstrijd ben ik naar de scheidsrechter gegaan, maar hij zei dat hij het niet had gezien."

Door de late gelijkmaker hangt overwintering voor Heerenveen aan een zijden draadje. Concurrent Hertha BSC won namelijk de uitwedstrijd tegen Ventspils. "Ik wil nog niet aan uitschakeling denken, maar man wat hebben we het laten liggen. En niet alleen tegen Hertha thuis. In Riga hadden we van Ventspils moeten winnen."

Heerenveen speelt de laatste poulewedstrijd op woensdag 16 december thuis tegen de club uit Letland. Bij winst zijn de Friezen afhankelijk van het resultaat van Hertha BSC tegen poulewinnaar Sporting. Papadopulos: "Het enige wat we nu kunnen doen is hopen op een wonder in Berlijn. Sporting moet winnen en dat is niet onmogelijk in deze knotsgekke groep."