Vrouw klaagt bank aan om strippende collega

Een bankmedewerkster heeft een fikse schadevergoeding geëist van haar werkgever. De vrouw is nogal geschokt omdat een collega tijdens een zakenuitje onuitgenodigd op haar kamer verscheen en zich vervolgens uitkleedde.

Haley Tansey, die werkt voor een bank in het Britse West Yorkshire, zegt dat ze eerder op de avond weigerde op de avances van haar collega in te gaan. Dankzij het hotelpersoneel wist hij alsnog op haar kamer te komen. Vanwege de schrik wil ze nu ruim zes ton in euro's van haar werkgever zien.

"Ik werd wakker met het angstaanjagende gevoel dat ik niet alleen was", vertelde Tansey aan de rechter. "Ik zei hem dat hij moest weggaan en me bang maakte. Vervolgens pakte ik een schoen met een hoge hak om me te verdedigen."

Uiteindelijk trok de 'engerd' zijn kleren weer aan en vertrok. In een kruisverhoor ontkende de vrouw aanleiding te hebben gegeven tot ongewenste intimiteiten, of met ontblote borsten de deur te hebben geopend.

De 39-jarige vrouw wil nu geld zien omdat ze schade heeft opgelopen door de aanranding. Daarnaast heeft ze haar baan moeten opzeggen, omdat de situatie onwerkbaar was geworden nu haar collega, een getrouwde huisvader, met haar het bed in wilde duiken.